12 December 2008

'ULAR' Dalam PahangdailyOnline(PDO)!! WOWW..

Nampaknya manusia kadang-kadang suka bersifat seperti perangai haiwan. Ini kerana antara sifat haiwan ialah suka mengacau dan mengganggu malah membunuh sesama mereka. Sebab itu Tuhan melarang kita daripada bersifat seperti mereka. Manusia dianugerahkan akal oleh Allah swt , untuk membezakan mereka daripada binatang. Antara binatang yang paling ditakuti oleh manusia ialah ULAR.

Malah ada riwayat mengatakan antara binatang yang diturunkan oleh Tuhan bersama dengan Nabi Adam a.s dan Hawa ialah ular (jelmaan iblis). Ianya spesies yang cukup ditakuti, malah menjadi haiwan pembunuh jika dipatuknya. Saya melihat perkara ini dan beberapa sifat utama binatang tersebut sudah mula wujud dalam blog Pahangdaily Online. Inikah manusia yang mahu menjadikan akal dan tindakan mereka sebagai bahaya kepada orang lain dan bertopengkan haiwan.

Saya meneliti tulisan dalam blog tersebut tentang cara mereka mengkisahkan kematian Allahyarham Datuk Hj Abdullah B Rahmat-Allahyarhamhu-. Cara penyampaian sungguh Biadap! , tiada nilai kepribadian sebagai seorang muslim. Mereka-reka cerita fitnah yang durjana demi kepentingan hawa nafsu politik mereka yang liar itu. Saya rasa mereka juga tidak mahu keluarga mereka atau diri mereka sendiri akan ditimpa kemalangan seperti itu.. Sepatutnya , mereka mengajak semua umat muslim dan muslimat yang membaca blog mereka tanpa mengira latarbelakang fahaman politik untuk sama-sama mensedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarham, bukan menghinanya dan memalukan keluarga beliau untuk diejek dan dihina oleh sekelian penyokong blog mereka.

Saya amat bersetuju dengan kenyataan Dato' Samsuddin, S/U politik MB Pahang dalam blognya (www.dongtalk.blogspot.com) untuk mengambil tindakan undang-undang kepada blog tersebut. Di zaman yang kefasikan dah mula meluas ini, tindakan itu betul sebagai mengajar mereka erti adab dan akhlak terhadap maruah dan nilai kemanusiaan. Malu kita semua kalau perkara ini menjadi buah mulut orang bukan Islam. Agama kita mulia, tetapi penganutnya yang merosakkan nilai kesucian agama Islam itu.

Kalau diteliti gambar diatas, biarlah ular itu keluar dari mulut dan hidung mereka , supaya orang semua boleh kenal muka penulis blog Pahangdaily Online. Kenapa nak takut, kalau itu dah menjadi perangai mereka.Semoga mereka semua akan insaf dan kembali ke pangkal jalan.
4 comments:

Anonymous said...

Saudara,
Lagi dimaklumkan bahawa kita sedang usaha jadikan blog ini (gerbang temu maya) http://gerbangtemumaya.blogspot.com sebagai hub kepada blog-blog pahang. Sokongan dan kerjasama semua sangat diperlukan bagi merelisasikannya.;
1. Mohon blog ini di-link-kan kepada blog saudara.
2. Mohon blog ini dijadikan gerbang untuk capaian kepada blog-blog pahang lainnya
3. Mohon dihebahkan kepada bloger-bloger pahang lainnya dan maklumkan kepada kita agar blog mereka yang masih belum dalam senarai dapat masukkan (link-kan) daripada blog ini
4. Tanpa prejudis, kita akan menyenaraikan dan me-link-kan sebanyak mungkin, bagaimanapun saringan akan tetap dibuat berdasar kepada aktif dan kualiti blog berkenaan.
5. Mohon mendapat cadangan dari semua mengenai bagaimana blog ini akan kelihatan lebih disenangi.
Terima kasih,
Moderator Blog.

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

salam

http://aberamly.wordpress.com

http://ramlyotai.blogspot.com

http://awanggedeber.blogspot.com

abe anok kelong jati
salam buat dinasti pok su loh

Muhammad Azli Shukri said...

ular sudah jadi alat permainan..sedangkan nabi meminta kita membunuhnya. salam singgah.

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI